štvrtok 1. mája 2014

• Tomato omelette •


Krásne druho májové ráno! :)
Po dlhšej dobe odmlky som opäť späť a veľmi "nečakane" opäť s raňajkami. 
Tento týždeň nútene končím druhý týždeň sacharidových vĺn, a keďže som verila, že to potiahnem pekne krásne štyri týždne som dosť sklamaná z toho, že sa mi to na koniec nepodarí, keďže v pondelok odchádzam na týždeň do Turecka čo je veeeľke pozitívum, keďže tam teplota dosahuje už nádherných +30C. 
A keďže  mám bývať u Tureckej rodine tisíce kilometrov od domácej chladničky bolo by naozaj ťažké udržať sacharidové vlny. Ja budem šťastná ak tam budem mať čo zjesť. :D
Ale ďalším pozitívom je, že hneď po tom ako sa vrátim mám dohodnuté stretnutie s jedným profesionálnym trénerom, tak dúfam, že pod jeho dohľadom už naozaj pôjde všetko tak ako má. nielen čo sa týka stravy ale aj cvičenia. :)


No ale poďme späť k raňajkám. :)

S úplne čistým svedomím, môžem prehlásiť, že toto sú jediné schopné a fotogenické raňajky tohoto týždňa.
Nieže by 100g ovsenej kaše s hrúdkovitým tvarohom (iný v obchode nemali) a banánom neboli zaujímavé, ale pri pohľade na ňu, by sa Vám slinky určite nezbiehali. A taktiež čistá praženica hodená na tanieri, nie je ničím výnimočná. A čo sa týka obedov, tak ryža a kuracie mäso, ktoré jem sedem dní dvakrát na deň tiež nieje niečo, po čom by ste na blogu o zdravom životnom štýle prahli.
ALE táto omeletka je niečím výnimočná, niečim neobvyklá a taktiež je tak krásne fotogenická. Nie nečakajte, že je tam zamiešané nejaké činské tajomstvo ale ingrediencia na zázračné chudnutie, to nie ale po týždni stereotypu Vás naozaj tak ako mňa poteší, keď si môžete k vajíčkam dať aspoň trošku obľúbenej zeleninky. Nieže by som zeleninku nemohla, môžem, ale určite nie v takom množstve ako som ju zvykla jesť ja (na kilá.)


Takže teraz ma čakajú ešte tri dne so sacharidovými vlnami, ktoré si naplno užijem, a potom sa opäť vrátime k milovanému kus-kusu, bulguru či pšenu, ktoré za každým keď vyťahujem zo skrinky ryžu na mňa tak smutne pozerajú. A samozrejme si doprajem ak obľúbenú kakaovú či mokka kašu, pre ktorú by som momentálne vraždila. 
No ale ako sa hovorí:
Ak chceš niečo mať, musíš o to bojovať! ;)







2 komentáre:

  1. Je pravda, ze je dost tazke dodrziavat sacharidove vlny, pokial si clovek predom jedlo nepripravi... Ale kazdopadne ti budem drzat palce, aby si tym hladom v Turecku netrpela! :) A nikdy nevies mozno by si turecku rodinku nakazila taktiez vlnami :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Takto připravenou omeletu miluji, zvlášť z domácích vajec a ještě si do ní přidávám jarní cibulku a bazalku! :)) Jinak Turecko a sluníčko bych za sacharidové vlny vyměnila okamžitě :D*

    OdpovedaťOdstrániť