nedeľa 16. februára 2014

Chinese Kitchen!


Pri poobedňajšom oddychu, ktorý trávim pri sledovaní hokeja, mi nadá nepodeliť sa s Vami o môj dnešný obed, ktorý sa mi vydaril až nad moje očakávanie.
Ako ste už asi pochopili z nadpisu ide o recept s Čínskej kuchyne, ktorá patrí medzi moje najobľúbenejšie.
Dneska to bola jednoduchá čína s kuracím mäskom, mrazenou čínskou zeleninou a oblohu samozrejme tvorila moja obľúbená ryža. 
Taktiež ma veľmi potešilo to, že som konečne si mohla tento fakt vinikajúci obed nafotiť vonku na terase, kde máme pekné priame svetlo a vznikajú tam naozaj pekné fotky.
Slniečko nám však už zašlo, a tak s môjho po hokejovom učení na slnečnej terase zase nič nebude a opäť sa budem musieť zašiť v mojej izbe....


Pôvodne som nemyslela, že pridám recept na obyčajnú čínu, no nakoniec som si povedala prečo nie.
Na tento recptík som natrafila na jednej stránke receptov a kedže mi pôvodná verzia veľmi nevyhovovala, rozhodla som sa si ho trošku prispôsobiť a nič lepšie som urobiť nemohla, lebo sa mi to naozaj vydarilo a na tomto obede som si veľmi pochutnala.

Recept je veľmi jednoduchý a nepochybujem, že ho zvládne naozaj hocikto.

Na prípravu potrebujeme:

• kuracie mäsko •
• sójovú omáčku •
• kari •
• orientálne korenie •
•mrazenú čínsku zeleninu •
• olivový olej•

Jednoduchý  postup:

Mäsko si nakrájame na menšie kúsky a pridáme 3pl sójovej omáčky.
Túto zmes dáme na 20 minút do chladničky.
Potom na panvici rozohrejeme olivový olej a mäsko chvíľu restujeme. 
Potom pridáme kari, orientálne korenie, podlejem ho vodou a dusíme až pokiaľ nám mäsko nezmäkne.
Ak máme mäsko mäkké pridáme mrazenú zeleninku a ďalej dusíme.
Ak máme zeleninku hotovú čínu odstavíme a podávame spolu s ryžou ;)



     Užite si zvyšok víkendu ;)

4 komentáre:

  1. Pěkné, ale abych pravdu řekla, když jsem vešla na tvůj blog tak jsem si myslela, že jsem na blogu Lucinky z http://www.theblogger-girl.blogspot.cz/ (stejný design, styl článků, způsob psaní..) :) vše jak přes kopírák... :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V prvom rade sa ti chcem poďakovať za tvoj názor. A v druhom ako som spomínala v jednom z mojich príspevkov Lucka je človek od ktorého som sa strašne veľa naučila vlastne skoro všetko lebo na jej blog som narazila keď som so zdravou stravou ešte len začínala a ďalšou vecou ktorou ma zaujala bol jej cit pre dizajn proste jej úpravy sa zhodujú s mojimi lebo aj keby som jej blog nepoznala neurobila by som to inak ako to robím teraz a spôsobu písania je to môj spôsob je spôsob akým píšem moje ooviedky,práce a všetko ostatné... Naozaj posledné čo by som chcela je niekoho kopírovať lebo tento blog som si založila aby som sa mohla podeliť o to čo robím a čo ma zaujíma, aby som tu mohla vyjadrovať seba :) Ale chcem sa ti poďakovať, lebo od teraz sa budem určite ešte viac snažiť robiť to podľa seba :)

      Odstrániť
    2. Ja sa veľmi teším, že niekoho môžem aj inšpirovať, lebo som si nikdy nebola myslela, že fakt niekto môj blog tak ocení ako to robia niektorí ľudia :) Ale skutočne sa veľa vecí až priveľmi zhoduje s tými mojimi. Ja tiež beriem inšpiráciu u zahraničných najmä škandinávskych blogov a je jasné, že stránky picmonkey a podobne sú dostupné pre každého a čo sa týka fotiek to mi neprekáža vôbec, ale aj farba písma aj to podfarbenie ako píšeš to, čo potrebuješ na recepty a tak, ešte aj tie srdiečka pri nadpisoch, proste niekedy mám fakt pocit ako keby som videla čiastočne môj blog. Je toľko možností, ako sa dá spraviť dizajn, či už písmo alebo farba, proste každý má svoju hlavu. Snáď ťa tento komentár neurazí, lebo fotky jedál máš naozaj krásne, ale do blogu by si mala dať najmä to, čo charakterizuje teba a keď ho ľudia navštívia, tak si ho podľa niečoho zapamätajú, lebo bude typický pre teba :)

      Odstrániť
    3. Samozrejme, že ma neurazil. Cením si každý názor, či už dobrý alebo nie a musím uznať, že máte pravdu. Možno som sa inšpirovala až priveľmi. Čo sa týka dizajnu som pomenila čo sa dalo a čo sa týka obrázkov budem sa ich snažiť upravovať už iba pomocou efektov a so štýlom písania sa taktiež pokúsim niečo vymyslieť a uvidím či sa s tým bude dať niečo urobiť....

      Odstrániť