nedeľa 16. marca 2014

Foto recipe: Kapustové karbonátky!


Tak a je to tu.

Keďže včera sa mi foto recipe časovo nevydaril, dneska som si to nemohla nechať ujsť a musela som to napraviť.
Na kapustové karbonátky alebo po česky asi skôr karbanátky som si robila chúťky už dosť dlhý čas no nikde som nevedela nájsť veľkosťou vhodnú kapustu, lebo tie obry čo sa na Vás zvyknú pozerať zo supermarketových regálov určite použiť nemôžete!
V takomto prípade odporúčam navštíviť menší obchodík s potravinami ako som to urobila ja a tadáá malá kapustička bola hneď v nákupnom košíku.
Možno tu začne platiť aj pravidlo, že aký obchod taká potravina. :D

Ešte skôr ako vás začne "nudiť" podrobným  dobre zas až tak podrobným nie, ale foto receptom chcem Vám povedať, že Vám ich všetkým odporúčam, lebo boli naozaj vynikajúce a určite sa Vám ich pre tú chuť oplatí urobiť, aj keď sa z nimi po hrajete   asi trošku dlhšie ako pri obvyklých zdravých receptoch.

Mojich zvyčajných pár slov máte konečne  za sebou a tak sa môžeme pustiť do samotného receptu :3

----------♥-----------------------------------------------♥-----------------------------------------------♥----------

FOTO RECEPT:


Na približne 9-10 stredne veľkých karbonátok budete potrebovať:

• 1 malú kapustu (max 500g) •
• 150g ovsených vločiek •
• 30g špaldovej múky •
• 1 malú cibuľku •
• 1-3 strúčiky cesnaku (u mňa jeden) •
• majoránku •
• rascu •
• soľ •
• čierne korenie •


Kapustu olúpeme na listy a dáme variť do osolenej vody spolu s rascou.
Keď nám kapusta zmäkne, odlejeme si trochu kapustového vývaru a listy nakrájame na malé kúsky. 
(Ja som krájala čisto listy bez tvrdších "hlúbikov".)
V troške kapustového vývaru uvaríme kašu z ovsených vločiek a múky.
(múka tam je naozaj potrebná, lebo je potrebné, aby bola kaša čo najhustejšia, inak nebudú karbonátky držať po kope!)
Vzniknutú kašu zmiešame s nakrájanou kapustou a pridáme nadrobno pokrájanú cibuľku, pretlačený cesnak, soľ, čierne korenie a majoránku.
Zmes poriadne vymiesime.


Vymiešanú zmes obalíme v hladkej múke (u mňa špaldovej) a vytvarujeme do stredne veľkých karbonátok.
Karbonátky následne osmažíme na oleji alebo ich potrieme olejom zapečieme v rúre pri teplote 180.


Ja som hotové karbonátky podávala z nízkotučným bielym jogurtom, čerstvými paradajkami a baby špenátom.

Ako obloha sa taktiež môžu použiť "americké" zemiaky, grilovaná červená repa alebo iný druh čerstvej alebo sterilizovanej zeleniny či dokonca obyčajný zeleninový šalát.


Výsledok je naozaj vynikajúci!

----------♥--------------------------------------♥--♥--♥----------------------------------------------------------♥----------







1 komentár: