piatok 28. marca 2014

Green Tea!


Ako som sľúbila prichádzam s ďalším dnešným príspevkom, ktorý je úplne iný ako všetky ostatné, a hlavne je úplne spontánny a absolútne neplánovaný.
Keď som dobehla všetky potrebné veci, ktoré som celý týždeň tak svedomito zanedbávala, rozhodla som si urobiť pauzu pri šálke čaju.


Ja osobne sa považujem za najväčšieho milovníka zeleného čaju!
Pijem ho vždy a všade! Naozaj!
Vyskúšala som už nespočetne veľa druhu zeleného čaju a okrem klasického sypaného zeleného čaju, ktorý v stupnici TOP 10 obľúbených čajov dosahuje najvyššie priečky je mojím obľúbencom Green Tea Lime & Eucalyptus od Mistral, ktorého neprekoná nič okrem samotného originálu!
Ja osobne si na ňom pochutnávam minimálne trikrát denne a za každým si neskutočne jeho chuť vychutnávam.



Spomedzi všetkých čajov je práve zelený najviac bohatý na antioxidanty, a práve preto si ho ja doprajem vždy po nejakom jedle či už ide o raňajky, obed alebo večeru, vždy ich ukončujem zeleným čajom.
Ďalším plusom zeleného čaju je pomerne veľký obsah kofeínu, ktorý ráno pred namáhavým dňom príde celkom vhod . Je to celkom príjemný náhradník obľúbenej rannej kávy a navyše nakopne a povzbudí vašu myseľ. ;)
Tým, že má antioxidačné účinky a zbavuje organizmus škodlivých látok je to dobrý pomocník pri prevencii proti rôznym chorobám. Najúčinnejší je hlavne pri karcinogénnych ochoreniach.
Ďalej Vás tak isto ochráni pred chrípkou či nachladnutím a používať ho môžete aj pri čistení rán, keďže zabraňuje tvorbe plesní a hnisaniu. 
Okrem iných prospešných účinokv sa zelený čaj pýši vysokým obsahom fluoridu, ktorý zlepšuje kvalitu kostí a zubov.

!NAJVÄČŠIE PLUS ZELENÉHO ČAJU!
V zelenom čaji nájdete látky, ktoré na sebe oveľa lepšie viažu tuk čo znamená, že je dobrým pomocníkom pri chudnutí!

Jeho jediným takým plusomínusom je močopudnosť.
Plus je to preto, lebo má vynikajúce odvodňovacie účinky, ktoré však znamenajú aj isté mínus ak ste počas dňa vyťažený a nemáte čas chodiť na WC každých 15 minút.


Nie je čaj ako čaj!

Konzumácia zeleného čaju má však isté pravidlá a je logické, že nemôžeme porovnávať hocijaký zelený čaj s množstvom príchutí s tým, ktorý je pod poctivo vytvorený z drobných lístočkov a jeho cena je podstatne vyššie. 
Tak isto dobrý a hlavne pravý zelený čaj nekúpite v hocijakom supermarkete, ale musíte sa za ním trošku prejsť do špeciálnych čajových obchodíkov.
Kvalita zeleného čaju sa odzrkadľuje aj na samotnej príprave.
Klasický zelený čaj sa napríklad neodporúča zalievať vriacou vodou. Voda by mala dosahovať teplotu max. 80. Ďalej pri príprave zeleného čaju obmedzte kov a zamerajte sa na používanie keramických šálok.
A ak predsa len nieste s chuťou zeleného čaju spokojný a máte potrebu si ho trošku osladiť použíbajte výlučne med, ktorý pridávajte taktiež keramickou lyžičkou.
Cukor by zbytočne uberal zelenému čaju na jeho zdravých hodnotách!


Aký máte názor na zelený čaj? Obľubujete ho alebo sa mu radšej naďaleko vyhýbate?



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára