sobota, 21. júna 2014

• Jablková bábovka •



Prajem vám príjemné sobotňajšie popoludnie! :D

Dnes som si pre vás opäť raz po týždni pripravila recept na úžasnú jablkovú bábovku.
Recept bude ako vždy zdravý, ale pri fotkách nastala menšia zmena, keďže som si na dnešné fotenie pozvala jednu malú fotomodelku.

Mimochodom aj vy sa tak tešíte na prázdniny?
Ja doslova odpočítavam deň za dňom, lebo už sa nemôžem dočkať dňa, kedy budem môcť pridávať príspevky aj počas týždňa.
Už tento týždeň som pre vás mala naplánovaný zaujímavý príspevok o cvičení no nikdy nebol čas ho spracovať a uverejniť, keďže domov som chodievala okolo pol deviatej zničená po nudnom dni v škole a namáhavom popoludní vo fitku, a aby toho nebolo málo, celý týždeň som behala z jedného nákupného centra do druhého, v snahe nájsť nejaké topánky a iné doplnky na včerajšiu rozlúčku, ktorá mimochodom dopadla úžasne.

Takže dúfam, že spomínaný príspevok sa mi do konca týždňa predsa len podarí pridať a teraz sa vráťme späť k dnešnej vynikajúcej bábovke a novej fotomodelke.. :D



RECEPT: 

• 250g ovsených vločiek •
• 200g špaldovej múky •
• 3 väčšie jablká •
• 3 vajíčka •
• 1/2 hrnčeka trstinového oleja •
• 200ml vody •
• 1 kypriaci prášok •
• sušené hrozienka •
• kokosový olej •


POSTUP:

Žĺtka vyšľaháme s cukrom, pridáme nastrúhané jablká a opäť premiešame. V druhej miske zmiešame pomleté ovsené vločky na múku s ostatnými sypkými surovinami a pridáme vajíčka s jablkami. S bielok vyšľaháme sneh a vmiešame ho do vzniknutej zmesi. Následne pomaly pridávame vodu a miešame až kým cesto nezredne. Ak je cesto redšie primiešame sušené hrozienka a cesto nalejeme do bábovkovej formy, vymastenej kokosovým olejom a dáme piecť na 180 . 
Pečieme 45- 60 minút.




!TYP DŇA! : Bábovkovú formu odporúčam po vymastení vysypať strúhankou, ktorá zabezpečí lepšie vyklápanie a krajší povrch bábovky. 
 
No a teraz prichádza na rad už spomínaná fotomodelka.. ;)












Užite si zvyšok soboty! ;)







4 komentáre:

  1. Bábovku jsem dělala, jen jsem použila hrušky, co jsme měli, naprosto skvělá! A ta fotka s jorkšírkem je úžasná :-) Vůbec je to super blog, moc hezký =)
    Lucka
    changelucylife.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Som veľmi rada že som ťa receptom inšpirovala a niekedy to aj ja určite vyskúšať s hruškami, lebo to znie výborne ;) Inak veľmi pekne ďakujeme mňa aj môjho yorkšíra tvoj komentár veľmi potešil :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Och bože, tohle není vůbec vtipný - před týdnem jsem dělala jahodovou buchtu a když jsem ji dala chladit na verandu, tak se taky jeden z našich čtyřnohých mazlíků rozhodl podívat a co z toho zbylo? Jen dokonale vyleštěný pekáč :'( :D
    Ale tohle je božííí ^^ :)

    Jablečné buchty u nás letí, tak příště zkusím tuto, vypadá božsky!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Bábovku jsem pekla v sobotu ráno a už je pryč! :)
    Terka
    be-fit-with-t.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť